MatLabben
-for helse, overskudd & matglede-

Matlabben er hovedsakelig vegansk, sukker- og glutenfri.

 

Motivasjonen for å skape matlabben er å kunne inspirere og motivere andre til å lage sin egen mat, kose seg på kjøkkenet og nyte maten med god samvittighet.

Så lenge jeg kan huske har jeg vært interessert i helse og særlig i forbindelse med mat. Jeg har prøvd det meste av kurer og vært praktiserende veganer i 2-3 år. Det er jeg ikke lengre, men fasinasjonen av å få til like gode og spennende retter uten å ta i bruk kjøtt eller fisk er en drivkraft for meg. Både av dyrevern hensyn og fordi jeg er opptatt av å forvandle de deiligste råvarene til smakfulle retter av plantebasert mat  som grønnsaker, belgfrukter, urter, frukt og bær som gir helsebringende effekter.

I noen år har jeg hatt intoleranser mot div matvarer og har tidvis fått kjent på at det er vanskelig å finne noe «spiselig» på restauranter eller og på middags besøk. Heldigvis har jeg funnet metoder for å unngå å bli så plaget av allergenene fra maten og spiser stort sett det jeg får servert.

Motivasjonen for å skape dette konseptet, matlabben-kanalen er å kunne inspirere og motivere andre til å lage sin egen mat på kort tid.

Kose seg på kjøkkenet og nyte maten med god samvittighet.


Hva er matlabben?

  • Veganske retter som er ernæringsmessing fullverdige
  • Plante & sesongbasert mat (som passer godt til animalske retter)
  • Råvarebasert fra rene varer (dvs uten lang e-stoffliste)
  • Blodsukkerstabiliserende
  • Fordøyelses fremmende
  • Slankende
  • Immunstyrkende
  • Basedannende
  • Diabetes vennlig
  • Hormonbalanserende/stimulerende
  • Langvarende metthetsfølelse
  • Middelhavsinspirert
  • Energigivende
  • Øker forbrenningen
  • Opptaksgivende for næringsstoffene
  • Anticravings
  • Lett tilgjengelige råvarer i butikker
  • Lett og raskt å lage
  • Rimelige mat/råvarer
  • Gode forhold/balanse mellom PFK (proteiner, fett, karbohydrater)
  • Gode forhold/balanse mellom næringsstoffer (vitaminer, mineraler og sporstoffer)
  • Næringstett
  • God holdbarhet
  • Lettopptakelig næringsstoffer
  • Fargerike råvarer/matvarer
  • Rawfood – råkost
  • Fermentert
  • Fiberrikt
  • Næring for hjernen & tarmen
  • Mettende
  • Kokt, stekt, bakt, ristet


Hvem er dette for?

  • I utgangspunktet alle (Veganere, vegetarianere, fleksitanianere)
  • Oppskriftene kan passe for de med div allergener/intoleranser eller reaksjoner/allergier på meieriprodukter, egg, gluten, sukker og enkelte frøvarianter, nøtter og generelt raske/lette energier (karbohydrater)
  • Men også for kjøtt og fisk elskere.

Kategorier i hver sin boks på nettsiden:

  • Smoothies, bowls, granola
  • Supper & gryter
  • Salater (av frukt og grønne saker)
  • Belgfrukt oppskrifter (div oppskrifter)
  • Grøt & puddinger
  • Kaker (Snaks kjeks, lapper, konfekt)
  • Dipper (paste, dressinger, hummus, vinegrette)
  • Brød & knekkebrød
  • Varme, kalde drikker og shots
  • Spiret mat
  • Pålegg

Konseptet Matlabben er utviklet av Mariam Stensvik. Alle oppskrifter, bilder mm har Mariam selv eierskap til.

Tilgang til MatLabben

149,-/mnd

Ingen bindingstid

KJØP

Tilgang til MatLabben

1520,-/år

Mest populær

KJØP